17. prosinca 2020. godine na Pomorskom fakultetu u Rijeci održano je otvaranje MEDUSA lab-a, laboratorija financiranog u sklopu projekta Pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu – MEDUSA.

Cilj projekta je prilagoditi obrazovnu ponudu suvremenim potrebama tržišta rada u domeni pomorstva kroz razvoj 1 novog i unapređenje 5 diplomskih studijskih programa utemeljenih na standardima zanimanja i standardima cjelovitih kvalifikacija sukladno načelima HKO, unaprijediti će se postupci osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja sukladno ESG smjernicama te unaprijediti nastavna djelatnosti u visokom obrazovanju u širem kontekstu, kako bi se dugoročno osiguralo kvalitetno, učinkovito i inovativno visoko obrazovanje. U sklopu elementa projekta 3. Unaprjeđenje nastavne djelatnosti u visokom obrazovanju uredio se postojeći računalni laboratorij u MEDUSA Lab sa 18 novih računala boljih tehničkih performansi.

Laboratorij su na dan otvorenja posjetili nastavnici i studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci koji su ostali ugodno iznenađeni izgledom laboratorija te samih računala koja su imali priliku testirati. Iako je zbog epidemioloških mjera boravak u laboratoriju bio ograničen svi prisutni uspjeli su čuti glavne informacije o samom projektu od voditeljice projekta izv. prof. dr. sc. Ane Perić Hadžić, a  voditelj elementa projekta 3. doc. dr. sc. Dario Ogrizović rekao im je nešto više o samim performansama računala te budućim planovima za što kvalitetnije izvođenje nastave u novoopremljenom laboratoriju. Korištenje predstavljenog tipa računala u nastavi zasigurno će podići kvalitetu nastave na Pomorskom fakultetu u Rijeci ali i povećati kompetencije studenata.